14/09/17

έκθεση εικονογράφησης της ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΑΧΑ : «Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι»

Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν τόσο τα έργα που χρησιμοποιήθηκαν στο βιβλίο (ακρυλικά σε χαρτί), όσο και τα προσχέδιά τους, καθώς και ζωγραφιές που συμπληρώνουν το κυρίως σώμα της εικονογράφησης. Με τον τρόπο αυτό, αναδεικνύεται ο εικαστικός πλούτος ενός εικονογραφημένου βιβλίου - μια συμπληρωματική όσο και αυτόνομη δημιουργική διαδικασία, η οποία, ενώ φωτίζει και επενδύει την ιστορία που ξετυλίγει η γραφή, ταυτόχρονα αφηγείται με άλλα μέσα και μια δική της. 

Το Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι είναι, με τα λόγια της συγγραφέως Χριστίνας Φραγκεσκάκη, «μια ιστορία για την παιδική ηλικία, αυτόν τον προνομιακό χωροχρόνο θέασης της ζωής. Τον τόπο που όλοι κουβαλούμε κι όλοι σ´ αυτόν ανατρέχουμε για να επινοήσουμε τον κόσμο ξανά. Κι αν δεν μπορείς να ζωγραφίσεις ένα σπίτι, δεν πειράζει. Ξέρεις να ζωγραφίσεις ένα δέντρο, ένα δάσος, ένα τραπέζι. Κι αν έρθει η καταιγίδα και το γκρεμίσει, δεν πειράζει. Όλα είναι μέσα σου και και τα φυλάς καλά. Κάτι μικρό πάρε, κάτι ανεπαίσθητο απ´ αυτά. Μαζί του μπορείς να παίξεις, να ξανατραγουδήσεις να ξαναταξιδέψεις. Όλα να τα χαλάσεις και να τα ξαναφτιάξεις. Κι απ´ την αρχή να ξεκινήσεις».
10/05/17

ομαδική έκθεση ζωγραφικής

Ραντεβού στ’ Άστρα

Πέντε ζωγράφοι δί 18 Μαϊου, ώρα 8 μμ. στην πιο τρυφερή και γεμάτη χρώμα εκθέση

ζωγραφικής, όπου θα παρουσιάσουν έργα τους. Η Μυρτώ

Δεληβοριά, ο Αλέξης Κυριτσόπουλος, η Μάρια Μπαχά, ο Πέτρος

Μπουλούμπασης και η Σοφία Τουλιάτου.

Διάρκεια : 18 Μαϊου-3 Ιουνίου 2017

Εγκαίνια : Πέμπτη, 18 Μαϊου 2017, 20:00

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 11:00 – 18:00 / Σάββατο:

10:00 – 16:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947431754

Astra Galerie

Καρυατίδων 8, (στάση μετρό, Ακρόπολη)

www.astragalerie.com
12/04/17

Η Γοργόνα που βγήκε στη Στεριά, Αγγελική Δαρλάση, 2017
29/03/17

"Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι", Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Είμαστε πολύ χαρούμενοι!

Το βιβλίο μας "Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι", Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο περιλαμβάνεται στις βραχείες λίστες των διαγωνισμών του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για την κατηγορία picture book!

 

 

 
 
16/02/17

Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά, ετοιμάζεται!
16/02/17

Το λουλούδι που ήθελε να πετάξει

σε συνεργασία με την εκδοτική Αθηνών ετοιμάζουμε αυτό το βιβλίο!
15/01/17

"Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι", της Χριστίνα Φραγκεσκάκη

Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι, της Χριστίνα Φραγκεσκάκη, που κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ - KALEIDOSCOPE PUBLICATIONS
15/01/17

"Τι θα έκανα αν ήμουν Άι-Βασίλης", της Τατιάνας Ζωγράφου

"Τι θα έκανα αν ήμουν Άι-Βασίλης", της Τατιάνας Ζωγράφου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλέντη
14/12/15

Συνεχίζεται η έκθεση: "Ο παραμυθένιος κόσμος του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, στον Ιανό, έως τις 17-1.
07/12/15

Ο Παραμυθένιος Κόσμος του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στο έργο του Χ.Κ. Άντερσεν. Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Δεκέμβριου, Ιανός Αίθουσα Τέχνης.
08/11/15

"ο Λου και ο Λι στο Νησί της Τελειότητας", Μαρία Ζαβάκου.

"ο Λου και ο Λι στο Νησί της Τελειότητας", Μαρία Ζαβάκου. Κυκλοφορεί σύντομα απ´ τις εκδόσεις Παπαδόπουλος
 
08/11/15

The secret of the winged sneakers
08/11/15

«Καληνύχτα μέρα», ομάδα Αrtika

Η ομάδα Αrtika μετά την συμμετοχή της σε διεθνή φεστιβάλ και την επιτυχία των παραστάσεων «Η δική μου ομπρέλα» και «Θαυμαστός καινούριος κόσμος», συνεχίζει τις παραστάσεις αποκλειστικά για βρεφική-νηπιακή ηλικία πιστεύοντας πως δεν είναι ποτέ νωρίς για να γίνεις θεατής και παρουσιάζει για 3η χρονιά την παράσταση:

«Καληνύχτα μέρα» για παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών, διάρκειας 40 λεπτών.

Στοιχεία παράστασης:
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αλεξάκη/Μαριλένα Τριανταφυλλίδου,
Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρια Μπαχά,
Μουσική: Βασίλης Καζής,
Ερμηνεία: Ρεβέκκα Γκόγκου, Αφροδίτη Μητσοπούλου.
Φωτισμοι: Γιάννης Αγιαννίτης

Διάρκεια παράστασης: 40΄ + 10΄δραστηριότητα με τα παιδιά.
Τόπος: θέατρο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134. Τηλ 210 6453330.

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο στις 5.30μμ
από τις 26 Σεπτεμβρίου 2015 έως την Κυριακή των Βαΐων.
10/02/15

Άμπερ Φάμπερ Βγε

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, το βιβλίο: Άμπερ Φάμπερ Βγε της Χριστίνας Φραγκεσκάκη
Εικόνες: Μάρια Μπαχά.
08/11/14

"Στο υπόγειο νησί του" : 18 εικαστικοί για τον Διονύση Σαββόπουλο.

Εγκαίνια: Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 20.00

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2014.
 
Με αφορμή τα εβδομηκοστά γενέθλια του Διονύση Σαββόπουλου και τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων συνεχούς παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι, μια νεότερη γενιά καλλιτεχνών γιορτάζει μαζί του, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να αναμετρηθεί με το έργο του, αλλά και γενικότερα με την παρουσία του στα δημόσια πράγματα.
 
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες της έκθεσης είναι γεννημένοι τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, με αποτέλεσμα η έκθεση να μην έχει μόνο αναδρομικό «χαρακτήρα» στο έργο του Σαββόπουλου, αλλά να έχει ως στόχο να αναδείξει νεότερους τρόπους ακρόασής του.
 
Στίχοι, τραγούδια, τίτλοι δίσκων, ηχητικά αποσπάσματα και μουσικοί πειραματισμοί δίνουν το έναυσμα για μια ξεχωριστή συνομιλία με τα σύγχρονα διευρυμένα εικαστικά μέσα και τους πολυποίκιλους πλαστικούς προβληματισμούς. Αυτή η απόπειρα μιας ανανεωμένης τοποθέτησης στο έργο του Διονύση Σαββόπουλου δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται και από την επιθυμία συνδιαλλαγής με άλλες τέχνες, πέρα από τις εικαστικές. 
 
Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Δημήτρης Αναστασίου, Κλειώ Γκιζελή, Μυρτώ Δεληβοριά, Τζουλιάνο Καγκλής, Ιφιγένεια Καμπέρη, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Λευτέρης Κιουρτσόγλου, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Εύα Μαραθάκη, Νίκος Μόσχος, Μάρια Μπαχά, Θαλής Παπακωνσταντίνου, Μιλτιάδης Πεταλάς, Αχιλλέας Ραζής, Στέφανος Ρόκος, Φάνης Ρουμανιάς, Χριστίνα Σγουρομίτη, Κώστας Χριστόπουλος.

 

Διάρκεια έκθεσης: 19 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2014
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00, Τετ. 11.00-15.00 & Σάβ. 11.00 –14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
07/11/14

Lou and Lee in the island of perfection

About
Maria Zavakou's children story "Lou and Lee in the island of perfection" is now crowdfunding. Support the campaign and raise funds for Make-A-Wish. 

Description
"Lou and Lee in the island of perfection" is children's story about finding the streng About the book and the effort wrote the Huffington Post: http://huff.to/1xkTJO3 
 
Illustration by Maria Bacha. Book design by Moschoula Strevlou. Editing by Maritina Diamantopoulou.  
 
08/09/14

«Ο κόσμος αυτός ας παραμείνει»

​Ζωγραφική
Γκαλερί 7, ​Εγκαίνια: 7 Οκτωβρίου 2014

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου Αθήνα
τηλ: 2103612050 

Ωρες λειτουργίας: Τετ., Σαβ., 11:00-15:00
Τρ., Πεμ., Παρ. 11:00-14:00 & 18:00-21:00

​H ζωγράφος και βραβευμένη εικονογράφος (Κρατικό βραβείο εικονογράφησης 2008, Βραβεία Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ΕΒΓΕ), Μάρια Μπαχά (γεν. 1976∙ Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας 2000∙ EdinburghCollege of Art 2005) παρουσιάζει την τέταρτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Ο κόσμος αυτός ας παραμείνει», στην γκαλερί 7, τον Οκτώβριο 2014.

Συνδυάζοντας την χειρωνακτική, σχεδόν, προσήλωση στην αναπαράσταση μιας οικείας καθημερινότητας, και την απρόσμενη εικαστική παραβίαση των μυστικών της, η Μάρια Μπαχά, στην καινούργια σειρά έργων της (ακρυλικά και ακουαρέλες) επανέρχεται σε έναν κόσμο πέρα από τον ρεαλισμό και την άρνησή του- σε ένα μεσημέρι της ζωής, όπου νοσταλγία και αποχωρισμός συνυπάρχουν - σε εικόνες ενός αυτοσχέδιου μοντερνισμού και μιας φυσικής αποδοχής τωνσυγκρούσεων και των αντιφάσεών μας.
08/09/14

Παρουσίαση στο "Κ" της καθημερινής 7/9

Ο ζωγράφος Στέφανος Ρόκος προτείνει την ατομική έκθεση της Μάριας Μπαχά τον Οκτώβρη στην γκαλερί 7 ( Σόλωνος 20)

​Εγκαίνια: 7 Οκτωβρίου 2014

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου Αθήνα
τηλ: 2103612050 

Ωρες λειτουργίας: Τετ., Σαβ., 11:00-15:00
Τρ., Πεμ., Παρ. 11:00-14:00 & 18:00-21:00


Επιμέλεια παρουσίασης Τ. Επτακοίλη.

 
25/06/14

Ομαδική Έκθεση – Ζωγραφική

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Γκαλερί Ποντοπόρος, Νάουσα, Πάρος

Ο Τζουλιάνο Καγκλής, η Ιφιγένεια Καμπέρη, η Μάρια Μπαχά, ο Αχιλλέας Ραζής, ο Δημήτρης Ρόκος, ο Στέφανος Ρόκος, έξι καλλιτέχνες με παράλληλες και ενίοτε διασταυρούμενες εικαστικές πορείες, συνεκθέτουν το καλοκαίρι του 2014 στη γκαλερί «Ποντοπόρος» της Πάρου.

Οι σχεδόν εμμονικές σπουδές στο γυναικείο σώμα του Τζουλιάνο Καγκλή προσφέρονται για μία διπλή ανάγνωση. Η αισθαντικότητα που αναδύει η πλαστικότητα της χειρονομίας του Καγκλή συνυπάρχει με την συνειδητή αφαίρεση κάθε περιττού στοιχείου, και εκπαιδεύει τον θεατή, εισάγοντάς τον στην χαρά αλλά και τη δυσκολία της ουσιαστικής θέασης του ανθρώπινου σώματος.

Η Ιφιγένεια Καμπέρη με τις μικρές μονοτυπίες και τις αφηρημένες συνθέσεις της, εξερευνά τις εσωτερικές δομές των πραγμάτων και την στιγμιαία αποτύπωση του συναισθήματος, προσπαθώντας να υπερβεί απεικόνιση και αισθητικές νόρμες.

Η Μάρια Μπαχά με κυρίαρχη τη μνήμη και τη νοσταλγία, συνθέτει τοπία του παρελθόντος με τον άνθρωπο είτε πανταχού παρόντα -ακόμα και μέσω της απουσίας του- είτε απονευρωμένα και διάφανα παρόντα σαν σε φθαρμένη ανάμνηση. Τα ζώα και η φύση διεκδικούν και κερδίζουν εδώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Αχιλλέας Ραζής εκπλήσσει με εικόνες νεοελληνικού ημιαστικού τοπίου, οι οποίες ερμηνεύουν με τρόπο περιεκτικό, και παραδόξως νοσταλγικό, το ανώνυμο, νοηματοδοτούν το τυχαίο, οργανώνουν το πώς και το πότε, χωρίς όμως να δίνουν απάντηση στο γιατί.

Οι εξοντωτικά γεμάτες απεικονίσεις αστικής σκληρότητας του Δημήτρη Ρόκου ακροβατούν ανάμεσα στην ίδια την πραγματικότητα, την πραγματικότητα ιδωμένη μέσα από πολλαπλά φίλτρα και στην πραγματικότητα ιδωμένη μέσα από τον διαστρεβλωτικό φακό του ψυχισμού. Πρόκειται για μία προσωπική ερμηνεία του απόλυτου, η οποία αφήνει μία επίγευση υπαρξιακού άγχους.

Ο Στέφανος Ρόκος προσφέρει δόσεις μίας ποιητικής εικονογραφίας του καθημερινού. Το εικαστικό όχημα που έχει εφεύρει και κατασκευάσει ο ίδιος, διαπερνά έναν κόσμο τόσο κοντινό σ´ αυτόν που ξέρουμε, αλλά ποτέ ταυτισμένο μαζί του – πάντα φευγαλέο και σε ελαφρά απορρύθμιση. Στον Στέφανο Ρόκο, η απόλαυση χαρίζεται απλόχερα στον θεατή, ο οποίος έχει -ερήμην του- εμποτιστεί για πάντα με λίγο απ´ τα ανεξίτηλα μελάνια του.
Ένα τέτοιο πλούσιο άθροισμα παλλόμενων καταγραφών του σήμερα προσφέρεται -ως ολοκληρωμένη, αλλά ανοιχτή στην έκπληξη και την ερμηνεία, δημιουργική πρόταση- από έξι εικαστικούς καλλιτέχνες, με κοινό παρονομαστή το καλοκαίρι του 2014 που έρχεται, και την γκαλερί «Ποντοπόρος» της Πάρου.
08/04/14

ΠΥΡΝΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ! ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ...

Το Σάββατο 12 Απριλίου, 11πμ έως 5 μμ, σας περιμένουμε στην έκθεση των έργων μας.

Δεν πρόκειται για…πυροτεχνήματα αλλά για δημιουργίες μελών και φίλων της Πύρνας, άλλα από επαγγελματίες και άλλα από ερασιτέχνες με ταλέντο, που θα δημιουργήσουν μια πρωτότυπη έκθεση για να μοιραστούν μαζί μας την τέχνη τους. Κοσμήματα, πλεκτά, κεριά, κατασκευές για το σπίτι, έργα ζωγραφικής, βιβλία, γλυκά, faux bijoux και αξεσουάρ, θα αποκαλύψουν τα χαρίσματα των μελών μας και θα στηρίξουν το έργο της Πύρνας!

el | en
Copyright © 2018 maria bacha, unless otherwise noted. All rights reserved.